.hu domain átregisztráció

A .hu domain átregisztrációjához papír alapú igénylőlapra van szükség, a regisztrációs szervezet így ellenőrzi az igénylő személyazonosságát.

Az átregisztráció menete

 1. Megrendelés leadása

  A megrendelést egyaránt kezdeményezheti az ügyfélkapun keresztül, vagy a Megrendelés oldalon.

 2. Szerződés és egyéb iratok megküldése

  A megrendelés végeztével a rendszer kiküldi a kitöltött igénylőlapot a megadott e-mail címre.

  Az igénylőlap kinyomtatása után meg kell adni a dátumot és aláírni azt. Cég esetében cégszerűen, magánszemély esetében pedig két tanúval hitelesítve.

  Céges átregisztráció esetén szükséges csatolni az aláírási címpéldányt (aki aláírta a szerződést) és a cégkivonatot / az adott cégforma igazoló dokumentumát.

  Kérjük a fenti dokumentumokat olvashatóan lefényképezve vagy beszkennelve küldje el az info@ininet.hu címre.

 3. Tulajdonos váltás

  Amennyiben tulajdonosváltás történik az átregisztráció során, úgy lemondó nyilatkozat szükséges a jelenlegi tulajdonostól. A nyilatkozatot a Dokumentumtár oldalon találhatja.

 4. Dokumentumok ellenőrzése

  A dokumentumok visszaküldését követően ellenőrízzük azokat és ha mindent rendben találtunk úgy kiküldésre kerül a megrendeléshez tartozó díjbekérő.

  A domain átregisztráció automatikusan megkezdődik a megrendelés pénzügyi teljesítése után (online fizetés esetében azonnal, átutalás esetében ~1 munkanap).

 5. Hibás dokumentumok

  A dokumentumokat a regisztrációs szervezet is ellenőrzi 1 munkanapon belül, összeveti a domain tulajdonossal, ahol ha hiányosságot észlel jelzi az ININET felé.

  Ilyen esetben az ININET az igénylővel felveszi a kapcsolatot és bekéri a hibás vagy hiányzó dokumentumokat.

 6. Sikeres átregisztráció

  Ha a dokumentumokat rendben találta a regisztrációs szervezet, akkor az átregisztráció befejeződik és átkerül a domain név az ININET kezelésébe. Ez általában 1 munkanapot vesz igénybe, aminek sikerességéről levélben kerül az igénylő értesítésre. A tapasztalat azt mutatja, hogy a helyesen kitöltött dokumentumok esetében pár óra alatt lezajlik a folyamat.

  .hu domain esetében az átregisztráció nem jár hosszabbítással, így érdemes lejárat előtt időben megkezdeni a domain átregisztrációját.

  FONTOS! Ha a domain DNS bejegyzéseit szeretné megtartani, úgy még az átregisztráció sikeressége előtt módosítsa azokat az ügyfélkapun keresztül. Ellenkező esetben az alapértelmezett DNS beállításokkal fog a domain átregisztrálódni.