Tárhely hozzáférés SSH kapcsolaton keresztül

Minden tárhelycsomaghoz opcionálisan rendelhető SSH hozzáférés. Az SSH hozzáférés célja a weboldal karbantartásának megkönnyítése, lehetőséget adva verzió kezelő rendszer használatára, automatizált weboldal élesítésre és egyéb konzolt igénylő feladatok elvégzésére.

Amennyiben Önnek már van tárhelye, de nincs még az SSH hozzáférés engedélyezve, úgy kérjük lépjen be az ügyfélkapun keresztül, majd az tárhely nyitott nézetében kattintson a "Tárhely bővítés igénylése" ikonra.

Csatlakozás

Az SSH csatlakozás kizárólag SSH kulcs használatável lehetséges, jelszó alapú belépésre nincs lehetőség.

Az SSH kulcsok kezelése gyerekjáték, kattintson a nyitott tárhely nézeten az "SSH hozzáférések" ikonra, ahol lehetőség nyílik felvenni már létező kulcsot, vagy egy kattintással újat generálni.

Az SSH szerver az alábbi adatokkal érhető el:

  • Hoszt: ssh.hosting.ininet.hu
  • Port: 55222 (fontos, nem az alapértelmezett 22)
  • Felhasználónév: Az ügyfélkapu tárhely oldalon található az SSH felhasználónév
  • Jelszó: Nincs lehetőség jelszavas csatlakozásra, az csatlakozás SSH kulcs segítségével lehetséges
  • SSH kulcs: ügyfélkapun keresztül felvitt SSH kulcs

Biztonság

Az SSH felhasználók elszeparált környezetben futnak, így biztosítva, hogy az egyes felhasználók nem láthatják a többi felhasználó folyamatait, vagy éppen olyan fájlokat, ami más felhasználóhoz tartozik.

A rendszer kizárólag biztonságos állományok futtatását teszi lehetővé, így ez a fajta hozzáférés nem egyenértékű egy root felhasználóval.

A szerveren a maximális biztonság érdekében korlátozva van a kimenő hálózati forgalom. A következő portokon keresztül engedélyezett a kommunikáció: 3306 (mysql), 80 (http), 8080 (alternatív http), 443 (https)