Hogyan lehet e-mail fiók jelszót módosítani?

Az e-mail fiók jelszavát kétféleképpen lehet módosítani. A tárhely adminisztrátora és az e-mail fiók tulajdonosa is módosíthatja a jelszót egymástól függetlenül.

Tárhely adminisztrátor

Tárhely adminisztrátorként az ügyfélkapura belépve lehet módosítani az e-mail fiókok jelszavát.

Kattintson a "Domain kezelő" vagy a "Tárhelykezelő" menüpontra, válassza ki az e-mail fiókhoz tartozó domain nevet vagy tárhelyet, majd kattintson a legördülő menüben az "Általános adatok" menüpontra. Az ezután feljövő képernyőn található az "E-mail fiókok" menüpont, ami alatt a domain névhez vagy tárhelyhez tartozó e-mail címek találhatók.

Minden e-mail fiók sorában található egy legördülő menü, amire kattintva lehet belépni a "Jelszó módosítása" menüpontba, ahol megadható az új jelszó. A jelszó módosításához nincs szükség a korábbi jelszóra.

E-mail fiók tulajdonosoknak

Az e-mail fiók tulajdonosai a webmail felületen keresztül tudják változtatni az adott e-mail fiók jelszavát.

Belépés után a jobb felül lévő "Beállítások" ikonra kattintva megjelenik bal oldalt egy másodlagos menü, ahol a "Jelszó" elnevezésű menüpont alatt található a jelszóváltás. A jelszó módosítása csak az aktuális jelszó ismeretében lehetséges (belépéshez szükséges) - ha ezt nem tudja a tulajdonos, úgy a tárhely adminisztrátora tud beállítani egy új átmeneti jelszót, amit utána tetszőlegesen lehet módosítani a webmail felületen

.