Mennyi időt vesz igénybe a domain regisztráció, illetve átregisztráció?

A domain regisztrációt / átregisztrációt a megrendelés után kapott papírok visszaküldése és a kiküldött díjbekérő teljesítése után kezdjük meg.

.HU domainek esetében:

Minden .hu domain igényt (új regisztráció, átregisztráció / módosítás) a hivatalos regisztrációs szervezet ellenőriz, aminek átlagos átfutási ideje 1 munkanapban van meghatározva.

Külföldi végződések esetében:

Az új regisztráció 1 munkanapon belül (munkanapokon, napközben pár órán belül is) készül el.

Átregisztráció esetén érdemes jelezni a költözést a régi szolgáltatónak, mivel a legtöbb esetben szükség van a közreműködésükre.
A legtöbb külföldi névnél először az úgynevezett "domain lock" -ot kell levenni (ezt a jelenlegi szolgáltató tudja megtenni), miután ez megtörtént, egy emailt küld ki a regisztrációs szervezet a domain regisztrációkor megadott adminisztrációs email címre (ez többnyire a szolgáltató email címe - https://www.whois.net/ címen lehet ellenőrizni), aminek engedélyezése után 5-10 napot vesz igénybe a regisztrátor váltás.

.eu domaineknél egy bizonyos "AUTH CODE"-ra van szükség az átregisztrációhoz, amit a jelenlegi szolgáltatótól lehet elkérni.

Használható a domain átregisztráció közben?

A domain végződéstől függetlenül teljes mértékben használható az ügyintézés ideje alatt az átregisztráció pillanatáig az előző szolgáltató kezelése alatt, utána a mi kezelésünkben.

Érdemes felkészülni a kiesés mentes átállásra, amennyiben a hozzá tartozó webtartalom is költözik. Tehát, ha egy másik szolgáltatótól áthozná a domainjét és webes tartalmát is, akkor érdemes a kapott tárhelyre még a regisztrációs folyamat befejezte előtt feltenni a tartalmat és létrehozni a beállításokat, hogy amikor átkerül a domain hozzánk akkor már "kész tartalomhoz" tudjon csatlakozni.